KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Přidaná hodnota koncertu skupiny Ortel

Přidaná hodnota koncertu skupiny Ortel

Přidáno 13. 7. 2016
Ilustrační foto
V pátek 8. července proběhl v Bystrci v restauraci "U Šťávů" koncert skupiny Ortel. Koncert byl řádně nahlášen na odboru kultury, který dále informoval Policii ČR a Městskou policii. Jakou přidanou hodnotu nám koncert do Bystrce přinesl a jak pozdvihl kulturní život v Bystrci nám pomůžou zodpovět následující fakta:

1 / V pondělí ráno si přišel na radnici stěžovat občan Bystrce. Stížnost měla dva důvody. Jednak velký hluk, který se šířil do okolí po 22 hod. , kdy začíná v Bystrci noční klid. Druhý důvod pak byl nepořádek, který po koncertu zůstal.

2 / Při zákroku Policie ČR došlo k útoku na veřejnou osobu a následnému zadržení dvou osob.

K prvnímu bodu mohu podotknout, že jsem se byl na místě v pondělí ráno podívat a v okolí restaurace se nacházely pohozené pet láhve a na krajnici vozovky leželo rozbité sklo. Okamžitě jsem kontaktoval provozovatele restaurace, aby zajistili pořádek, což mě bylo slíbeno.

Obrátil jsem se též bystrckou Policii ČR, kde jsem byl informován o přípravách policie na koncert a provedeném zásahu někdy kolem půlnoci z pátka na sobotu. Bohužel jsem nemohl souhlasit s názorem zástupce PČR, který mi řekl, že o koncertu věděli, připravovali se na něj a situaci monitorovali, ale jelikož nebyli žádné stížnosti, tak neřešili případné rušení nočního klidu po 22 hodině... Kladu si otázku, komu chtěla v tomto případě naše policie Pomáhat a chránit? Byli to lidé z okolí, nebo Ti kteří porušovali vyhlášku rušení nočního klidu po 22 hodině? Věřím, že po mém rozhovoru se zodpovědní lidí na policii zamyslí a budou nám v budoucnu opravdu "Pomáhat a chránit".

Je smutné, že koncert této skupiny navrhoval cca před rokem jeden bystrcký zastupitel z hnutí Bystrčáci, abychom ho uskutečnili v naší městské části. Věřím, že tato zkušenost mu otevře oči a bude více zvažovat koho pozvat, abychom pozdvihly kulturní život v naší Bystrci. Je otázka, jestli podobné koncerty slouží  občanům Bystrce, nebo sem jen přitáhnou lidi z jiné části Brna a jeho okolí!

Připouštím, že na koncertu vydělali pořadatelé a samotná skupina, bohužel všichni ostatní daňoví poplatníci museli sáhnout do svých kapes a zaplatit zvýšenou pohotovost naší policie k zajištění pořádku.

Miroslav Klimeš, místostarosta